Prothese

Prothese

Bent u niet tevreden over uw huidige gebit, heeft u last bij het kauwen, pijn in uw mond of mist u tanden? Of mist u een deel van uw tanden door een ongeval, tandbederf of erfelijke aandoening? Dan kan een prothese nodig zijn. De keuze voor een prothese is niet eenvoudig, wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden voor een volledige of gedeeltelijke prothese.

Wat is een prothese?
Een prothese is een van de meest gebruikte oplossingen voor het geheel of gedeeltelijk vervangen van ontbrekende tanden. Een tandprothese is een kunstmatige aanvulling voor vervanging van uw gebit gemaakt van kunsthars, kunststof of porselein.

Er zijn verschillende soorten protheses die toepasbaar zijn in diverse situatie. Er zijn volledige protheses, klik-protheses en de plaat- of frameprotheses. Welke prothese in uw geval toepasbaar is, is afhankelijk van de staat van uw gebit en gezondheid van uw mond.

De behandeling
Als duidelijk is welke soort prothese geplaatst gaat worden, voorzien we u graag stap voor stap van informatie over de behandeling. In uw behandelplan leggen we gedetailleerd vast wat uw wensen zijn ten aanzien van uw gebit. Wordt een behandeling gestart dan zorgen wij voor een comfortabele behandeling. Ook lokale verdoving en pijnbestrijding behoort tot de mogelijkheden.

Na de behandeling maken we een vervolgafspraak om te bespreken hoe het dragen van een prothese u afgaat. Ervaart u pijn of ongemak bij het dragen van een prothese dan is een kleine aanpassing vaak al de oplossing. Het duurt altijd even voordat u gewend raakt aan een prothese en er kunnen vooral aan de start drukplekken ontstaan. Houdt u prothese gewoon in en bel met onze praktijk voor een afspraak.

Wordt een prothese vergoed?
De kosten van een prothese zijn afhankelijk van uw wensen en de complexiteit van de ingreep die u nodig heeft. Raadpleeg uw polis om te beoordelen of de prothese in uw geval geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Uw vergoeding voor implantaten is afhankelijk van uw (aanvullende) tandverzekering.