Eez gezond gebit

Een gezond gebit

Als tandartspraktijk hebben wij ons tot doel gesteld om uw kiezen, tanden en tandvlees zo gezond mogelijk te houden. Uw mondhygiëne en goede preventieve mondzorg is hiervoor essentieel. Wij kunnen dit echter niet alleen. U speelt hier zelf een grote rol in.

Wat is een gezond gebit?
Dagelijkse verzorging van de mond en het gebit draagt bij aan een gezond gebit. Een gezond gebit is te herkennen aan het tandvlees. Fris roze van kleur, nauwsluitend op de tanden en geen irritaties. Uw tanden zelf vertonen geen gaatjes en u heeft geen last van een slechte adem.

De behandeling bij een mondhygiënist
Niet iedereen is gezegend met een gezond gebit. Is er geen sprake van een gezond gebit en heeft u verschillende klachten? Voedingsmiddelen of medicijngebruik zijn vaak van invloed op de staat van uw gebit. Mocht het nodig zijn, kunnen wij altijd de hulp inroepen van een mondhygiëniste. Dit kan mondproblemen voorkomen, voordat ze ontstaan.

Onze mondhygiënist en (paro) preventie assistenten kunnen uw gebit periodiek reinigen en geven u graag advies over de beste verzorging van uw gebit. Afhankelijk van de staat van uw gebit wordt een behandelplan op maat gemaakt.
Het verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag, sealen van tanden, tanden polijsten, reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees en aanbrengen van fluoride kunnen tot de werkzaamheden behoren van onze mondhygiënisten.
Zo werken we samen aan een gezond gebit voor iedereen.

Wordt een bezoek bij een mondhygiënist vergoed?
Raadpleeg uw polis om te beoordelen of een bezoek aan de mondhygiënist in uw geval wordt vergoed. Afhankelijk van uw (aanvullende) tandverzekering wordt een bezoek naar mondzorg specialisten geheel of gedeeltelijk vergoed.