Orthodontie

Orthodontie

 Heeft u uw tanden scheef staan of staan ze ver naar voren, dan kan een beugel ervoor zorgen dat uw tanden weer recht komen te staan. Ook bij te veel ruimte tussen de tanden kan een beugel oplossing bieden.

Wat is een beugel?
Een beugel is een hulpmiddel om uw gebit recht te zetten en om een afwijkende kaakstand te corrigeren. Niet alleen uw uiterlijk zal veranderen. Ook uw gezondheid én mondzorg gaan vooruit na het plaatsen van een beugel. U zult merken dat u makkelijker kunt bijten en kauwen door het gelijkmatige kauwoppervlak. Ook zult u minder snel gaatjes krijgen omdat u met poetsen de tandoppervlaktes beter kunt schoonmaken.

Door de jaren heen heeft de orthodontie een enorme vernieuwing doorgemaakt. Traditionele buitenboordbeugels of klassieke plaatjesbeugel worden steeds vaker vervangen door de onzichtbare beugel. Wij gaan mee met de tijd. Nieuwe ontwikkelingen binnen de tandheelkunde en orthodontie volgen wij op de voet om u als klant altijd een hedendaagse oplossing te bieden.

De behandeling
Afhankelijk van de staat van uw gebit bieden wij een oplossing op maat. Gezamenlijk stellen we een behandelplan op. Noteren we de behandeltermijn, de beugelsoort en het verwachte eindresultaat.
Het uiteindelijke resultaat en de duur van een behandeling zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan groei, aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen van de patiënt. Houdt deze zich niet of niet volledig aan de afspraken van het behandelplan, dan duurt de behandeling vanzelfsprekend langer. Na een beugelbehandeling kan er alsnog veranderingen in het gebit optreden. De tandarts kan u adviseren om een retentiebeugel te dragen die afbouwend of definitief achter uw tanden kan worden geplaatst. Het draadje wordt in het laatste geval periodiek gecontroleerd

Wordt een orthodontiebehandeling bij de tandarts vergoed?
Raadpleeg uw polis om te beoordelen of een orthodontiebehandeling in uw geval wordt vergoed. Afhankelijk van uw (aanvullende) tandverzekering wordt het plaatsen van een beugel geheel of gedeeltelijk vergoed.