Tanden bleken of polijsten

Tanden bleken of polijsten

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat tanden verkleuren en een meer gelige kleur aannemen. Veel mensen ervaren dit als storend. Gele tanden geven immers een onverzorgde- en onfrisse uitstraling. In dat geval kunt u ervoor kiezen om uw tanden te laten bleken.

Oorzaken van het verkleuren van tanden

Het verkleuren van tanden komt vooral voor bij mensen die roken en veel koffie of wijn drinken. Dit worden ook wel externe verkleuringen genoemd. Het verkleuren van tanden komt ook veel voor bij mensen op oudere leeftijd. De tanden krijgen dan een donkergele kleur. Ook medicijngebruik of ontwikkelstoornissen kunnen van invloed zijn. In dit laatste geval kunnen de elementen al een donkere kleur hebben aangenomen bij het doorbreken hiervan. Dit worden intrinsieke verkleuringen genoemd.

Waarom tanden laten bleken?

Veel mensen zien hun gebit als belangrijk onderdeel van hun uitstraling. Het dagelijkse leefpatroon kan echter van invloed zijn op de kleur van de tanden of kiezen. De verkleuring van tanden of kiezen kan een vorm van schaamte oproepen bij mensen. Door het laten bleken van uw tanden krijgen deze elementen weer de gewenste stralende witte kleur. Het bleken van tanden is dus een esthetische behandeling en zal géén invloed hebben op de gezondheid van uw gebit.

Tanden bleken zelf doen 

U kunt de afweging maken om zelf thuis de tanden te bleken of dit bij de tandarts te laten doen. Er zijn immers systemen te koop in de winkel of op internet. Het is wel goed om te weten dat deze systemen lagere concentraties aan werkzame stoffen bevatten en hierdoor de werking minder zal zijn. Daarnaast is het beter om de tanden onder toezicht van uw tandarts te bleken om de ontwikkeling van de tanden en het tandvlees onder controle te kunnen houden. Vanzelfsprekend kunnen wij u begeleiden bij het zelf bleken van tanden. Voor het beste resultaat maken wij individuele bleeklepels voor u  - speciale bleeklepels voor de boven- en onderkaak. Met behulp van een spuitje kunt u de bleekgel in de lepels aanbrengen. Voor een optimaal resultaat is het verstandig om deze lepels vier tot tien nachten te dragen. Uiteraard zullen wij u hier uitgebreid over informeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze behandeling kunt u altijd terecht bij uw tandarts. We vinden het belangrijk dat u precies weet wat we doen en waarom we bepaalde keuzes maken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en al uw vragen te stellen. We nemen graag de tijd voor u.